Kemidatabase - hvad og hvorfor?

EcoOnline Blog

En kemidatabase er en samling af sikkerhedsdatablade og kemiske risikovurderinger for farlige kemikalier, der anvendes eller produceres i virksomheden.

 

En opdateret kemidatabase er nøglen til at lykkes med et systematisk, kemisk sikkerhedsarbejde. Virksomheder, der fremstiller, bruger, pakker eller opbevarer farlige kemikalier, er ansvarlige for at udarbejde en ​​kemidatabase, og for at risikovurdere kemikalierne.

 

Download guiden sådan lykkes du med din kemidatabase

 

Et lovkrav

Kravet om en kemisk database er forankret i REACH-forordningens artikel 31 om sikkerhedsdatablade. Forordningen beskriver, hvordan man beskriver kemikaliers fysiske, kemiske og sundhedsmæssige farer. Oplysninger om forebyggende beskyttelsesforanstaltninger og førstehjælpsbehandling bør være lette at finde.

Men der er flere grunde til at have en kemidatabase end blot, at det er pålagt ved lov. En opdateret og let tilgængelig database gør din arbejdsplads til et sikkert sted at være for dig og dine kollegaer. Med fuld kontrol over virksomhedens kemikalier får du overblik over risiko og dermed også evnen til at reducere den.

 

En digital kemidatabase

De nuværende regler for kemikaliedokumentation er den mest omfattende i EU’s historie. Kravet om, hvad dokumentationen skal indeholde, kan resultere i et dokument, der ofte består af hundredvis af sider. Derudover er der et krav om at gemme dokumentationen i 10 år efter sidste anvendelse af produktet..

Dagene hvor du kunne opbevare den kemiske dokumentation i et ringbind er forbi. I dag er det umuligt at varetage medarbejdernes sikkerhed og følge loven uden en digital database.

 

Få styr på kemien med Chemical Manager

Med EcoOnlines Chemical Manager holder du styr på din kemiske dokumentation og kommunikation:

  • Find dine SDS'er i Nordens største SDS database
  • SDS'er holdes løbende opdaterede
  • Opret kemisk APV med automatisk udtræk af info fra sikkerhedsdatablad
  • Og meget mere!

 

New call-to-action

Offentliggjort
04. March 2020