Forebyg kemiske risici i industri- eller forsyningsvirksomheder

Forebyg kemiske risici i industri- eller forsyningsvirksomheder

Published 20 januar, 2020

1 minute read

Branchegruppen industri- og forsyning er statistisk set en af de farligste at arbejde indenfor i Danmark. På denne side bliver du klogere på kemiske risici i denne branchegruppe og på, hvordan du kan håndtere farerne på en smartere måde med EcoOnline.

 

I industri- og forsyningsvirksomheder bliver der anvendt mange forskellige kemiske stoffer og materialer, som kan være farlige for medarbejderne, hvis du ikke tager de rigtige forholdsregler.

I denne gruppe bliver der årligt anmeldt flest erhvervssygdomme i Danmark. Erhvervssygdomme som allergi, eksem og kræft som ofte forårsages af udsættelse for sundhedsskadelige kemikalier kan medføre betydelige omkostninger for din virksomhed, samt dine medarbejderes velvære. Vidste du for eksempel at EU vurderer at kræftsygdomme er ansvarlige for 52% af alle arbejdsrelaterede dødsfald?

Den bedste måde at beskytte dine medarbejdere mod farlig kemisk eksponering er, at sørge for at have adgang til de nyeste oplysninger om kemiske farer ved de produkter, I bruger.

EcoOnline tilbyder en smartere måde at få overblik over de kemiske farer i din virksomhed. Nedenfor kan du se, hvordan glasværket Ardagh Glass i Holmegaard benytter Chemical Manager til lovpligtig dokumentation af de kemiske produkter, de bruger i produktionen.

 

 

 

For at du kan få et hurtigt overblik over de væsentligste kemiske farer i din branche har vi skrevet en 11-siders rapport som gennemgår Arbejdstilsynets tal for erhvervssygdomme og arbejdsulykker forårsaget af kemi og giver dig råd til, hvordan du plukker de lavthængende frugter i forhold til at forbedre det kemiske arbejdsmiljø for dine medarbejdere. Klik ovenfor for at downloade den. Så kan du printe den ud og læse den, når du har tid.

 

Dokumentation med EcoOnline frigiver arbejdstimer hos EC Power

Tim Christiansen EC Power

EC Power i Hinnerup producerer moderne, energieffektive elektricitetsgeneratorer. En produktionsvirksomhed som EC Power bruger mange forskellige faremærkede produkter som smøremidler, rensningsmidler, samt produkter til lodning og limning. De kemiske produkter dokumenteres lovpligtigt med EcoOnlines software, hvilket har frigivet en masse arbejdstimer, siger arbejdsmiljørepræsentant Tim Christiansen.

 


Forfatter Jonas Pedersen

Jonas er Head of Digital Marketing i EcoOnline. Han har flere års erfaring med marketing og stor passion for at formidle indhold inden for arbejdsmiljøområdet. Alle indlæg skrevet af Jonas er udarbejdet i tæt samarbejde med produktspecialister med høj faglig viden på området.

Vores relaterede indlæg

| Arbejdsmiljø / EHS
Bæredygtig håndtering af kemikalier

Den bæredygtige udvikling er i fuld gang, og den skal understøttes på så mange leder og kanter som muligt. Det gælder...

| Arbejdsmiljø / EHS
Flyt din kemihåndtering fra Excel til en digital løsning

I dette indlæg får du 7 trin du med fordel kan følge, når du skal vurdere kemiske risici og skabe høj kemisk sikkerhed...

| Arbejdsmiljø / EHS
Psykisk arbejdsmiljø: Hvad du bør vide

Det er lovpligtigt at omfatte det psykiske arbejdsmiljø i arbejdsmiljøarbejdet for danske virksomheder – fuldstændig på...