5 tegn på at du bør udskifte din HSE-software

5 tegn på at du bør udskifte din HSE-software

Published 20 februar, 2020

2 minute read

HSE-arbejde kan være tidskrævende. For at sikre, at din virksomhed følger loven og skaber den bedste praksis for en sikker arbejdsplads, er du afhængig af en brugervenlig software, der er tilgængeligt for hele organisationen. Men hvordan ved du, om det system, du bruger i dag, er godt nok?

Hvis du kan nikke genkendende til en eller flere af nedenstående påstande, så er det for dig tid til at overveje en ny HSE-software.

New call-to-action

 

1. En ulykke har fundet sted, men du har ingen kontrol over begivenhedsforløbet eller skadeomfanget

Har du styr på begivenhedsforløbet og skadeomfanget ved ulykker og nærved-ulykker, der finder sted på din arbejdsplads? Og har du overblik over, om der var rapporterede afvigelser, der kan knyttes til selve ulykken?

 

2. Du bruger en masse tid på at dokumentere HSE-arbejde manuelt

Det føles, som om du altid er bagud og hænger fast i kortlægning, planlægning og opfølgning på foranstaltninger. Det hele klares manuelt, og det kan opfattes som uklart, hvem der er ansvarlig for hvad.

 

3. Du bruger Excel eller et andet manuelt system til dit HSE-arbejde

For nogle kan det virke at få HSE-arbejde dokumenteret i et manuelt system. Men hvordan kan du være sikker på, at alle dokumenter er ajourført? Og hvad med medarbejdernes tilgængelighed?

 

4. Hvis Arbejdstilsynet kommer til kontrol i dag og beder om adgang til din risikovurdering, er du så sikker på, at du har tilstrækkeligt at vise dem?

Du er hverken sikker på, om du har nok og det rigtige at vise Arbejdstilsynet, eller på, hvordan du fortsætter med kortlægningen af risici på din arbejdsplads. Hvad har du virkelig brug for?

 

5. Du og/eller arbejdsmiljørepræsentanten er den eneste, der kan rapportere eventuelle hændelser eller ulykker

Du finder ud af, at systemet er forældet, da det ikke fungerer på mobile enheder, og du skal sørge for, at den rigtige person bliver underrettet i tilfælde af en hændelse eller ulykke.

Genkender du nogen af ovenstående punkter? Så er du ikke alene!

Vi ved, at arbejdet med systematisk HSE er komplekst, og derfor har vi udviklet en softwareløsning, der ikke blot overholder reglerne, men samtidig gør det let at skabe sikre arbejdspladser med en bæredygtig sikkerhedskultur.

EcoOnline EHS er et brugervenligt og fleksibelt værktøj, der strømliner og forenkler implementering, styring og opfølgning af arbejdsmiljøet.

Læs, hvordan din virksomheds øverste ledelse kan drage stor fordel af at forbedre arbejdsmiljøet og sikkerheden på arbejdspladsen.

 

New call-to-action

 

Hvorfor vælge EcoOnlines HSE-software?

  • Rapportér, undersøg og håndter ulykker - med et par enkelte tastetryk på din telefon
  • Planlæg, gennemfør og følg op på revisioner, inspektioner og sikkerhedsrunder
  • Sørg for, at handlinger udføres af den rigtige person på det rigtige tidspunkt
  • Opret dine egne tilpassede risikovurderinger, der let og hurtigt imødekommer dine specifikke behov
  • Udfør arbejdsmiljøopgaver i samarbejde med medarbejdere, sikkerhedsrepræsentanter og fagforeningsrepræsentanter

 

 


Forfatter Helene Brodersen

Helene works as Head of ESG & Sustainability. She is passionate about connecting EcoOnline's solutions with the higher purpose of creating safer and more sustainable workplaces for people and the environment. As a former journalist, she dedicates her writing to translating complex topics into easy-to-read and engaging stories. Helene also holds a degree in Sustainability.

Vores relaterede indlæg

| Arbejdsmiljø / EHS
Bæredygtig håndtering af kemikalier

Den bæredygtige udvikling er i fuld gang, og den skal understøttes på så mange leder og kanter som muligt. Det gælder...

| Arbejdsmiljø / EHS
Flyt din kemihåndtering fra Excel til en digital løsning

I dette indlæg får du 7 trin du med fordel kan følge, når du skal vurdere kemiske risici og skabe høj kemisk sikkerhed...

| Arbejdsmiljø / EHS
Psykisk arbejdsmiljø: Hvad du bør vide

Det er lovpligtigt at omfatte det psykiske arbejdsmiljø i arbejdsmiljøarbejdet for danske virksomheder – fuldstændig på...